Kategoria: Blogi

  • Kevään blogimerkinnät

    Eurovaalihuuma on pitänyt poliitikot ja aktiivit kiireisinä, mutta muutamia blogiartikkeleita on kirjoiteltu. Sirpa Kauppinen 26.5.2024 Kuntien tuki joukkoliikenteelle on laskenut roimasti – lisälasku karsisi linjojja ja nostaisi lipunhintoja 20.5.2024 Lukutaito laskee, kiusaaminen lisääntyy – mittaaminen on tärkeää 17.5.2024 Valtuustossa budjetin lähetekeskustelu ja puu-aloite sekä strategian onnistuminen Kari Laalo 25.5.2024 Pyörälenkki osoitti pyöräilyinfan puutteita

  • Kevään alun blogimerkintöjä

    Länsi-vantaalaiset poliitikot ja vihreät aktiivit ovat olleet jälleen kirjallisesti aikaansaavia. On aika taas koostaa viimeaikaiset kirjoitukset linkkilistan muotoon. Etenemme jälleen kirjoittajissa aakkosjärjestyksessä ja heidän kirjoituksissaan kronologisesti edellisen koosteen jälkeen. Olemme kiitollisia blogikoosteista ja sivujen päivityksestä saamastamme positiivisesta palautteestanne. Se pitää meidät innokkaana jatkamaan tätä työtä. Jos mielen päällä on toiveita artikkeleiksi, sivujen kehittämiseksi, meille voi…

  • Kooste alkuvuoden blogimerkinnöistä

    Sivuston ylläpitäjä ei ole aivan ehtinyt pysyä mukana alkuvuoden kiivaassa blogiartikkelien tahdissa. Alta löydät linkit alkuvuonna länsi-vantaalaisten vihreiden viimeisimpiin blogiartikkeleihin. Sari Järveläinen 15.3.2024: A- Talk työmarkkinariita- mitä itse tekisin? 21.2.2024: Venäjän pakotteiden teho – Tulli ja oikeuslaitoksen hitaus 30.1.2024: Pekka Haavisto 10– Koko kansan presidentti 25.1.2024: Kaatuuko hallitus – onko säästötoimet liikaa? Sirpa ”Siru” Kauppinen…

  • SIRPA ”SIRU” KAUPPINEN JA LAURA TULIKORPI: HSL:n hallitus jarrutti päätöksellään joukkoliikenteen suosiota

    HSL:n hallitus torppasi äänin 7-7 tasahintamallin, joka olisi tutkimusten mukaan lisännyt joukkoliikennematkojen määrää 4,5 miljoonalla vuodessa. Samalla vyöhykerajat olisivat poistuneet, ja koko HSL alueen kertalipun hinta olisi pudonnut AB-lipun hintaan 3,10 €. Laskelmien mukaan tasahinta vähentää eniten ilmastopäästöjä. Kuntien päästötavoitteiden saavuttamisessa suurimpia jarruja ovat yksityinen ja kaupallinen liikenne. Julkisen liikenteen osuuden kasvattaminen on siis ilmastovaikutusten…

  • SIRPA ”SIRU” KAUPPINEN: Luontokadon talousvaikutukset unohdetaan

    YK:n Montrealin biodiversiteettikokouksen päätös sopia 30 prosentin maa- ja merialueiden suojelusta vuoteen 2030 mennessä on tärkeä myös taloudellisesti. Maailman talousfoorumin mukaan yli puolet maailman bruttokansantuotteesta on riippuvaista luonnosta ja sen palveluista. Riskit raaka-aineiden hinnan vaihteluille ja saatavuudelle riippuvat monin osin luonnon tilasta. Sijoittajat ovat heräämässä riskeihin, joita luonnon tuhoutuminen aiheuttaa. Esimerkiksi EK (Elinkeinoelämän keskusliitto) tukee…

  • Linnaisten metsä suojeltava

    Kaupungintalolla kävi hieno delegaatio Linnaisten metsän asialla. Suurkiitos ja kumarrus aktiivisille asukkaille! Valtuuston kokouksessa aloite Linnaisten metsän suojelusta sai 21 allekirjoitusta, joten aloite tulee asianmukaisesti valtuustossa käsiteltyä. Kaava perustui lähes 20-vuotta vanhaan yleiskaavaan. Tämän jälkeen on tullut monimuotoisuuteen ja ilmastonmuutokseen isoja tavoitteita jotka pitäisi huomioida. Aasinsiltana muistutin vielä puheessani kiiteistölinjauksissa resurssiviisaudesta ja mahdollisuudesta suojella vanhaa…

  • TUOMAS MUTANEN ja TIMO HUHTA: Vantaanlaakson metsän kohtalo tulee ratkaista kaavamuutoksella

    Vantaanlaaksossa sijaitsevaa Perkiönmetsää ollaan hävittämässä alueelle suunnitellun teollisuus- ja varastorakennuksen tieltä. Metsäalue sijaitsee Vantaanlaakson pientaloalueen välittömässä läheisyydessä, eikä alueella ole ennestään minkäänlaista teollista toimintaa. Metsä on toiminut tähän saakka asukkaiden virkistyskäytössä. Asia tuli kaupunkiympäristölautakuntaan käsittelyyn (23.8.) missä se yksimielisesti jätettiin pöydälle. Alueella on voimassa vuonna 1994 päivitetty työpaikkarakentamisen salliva asemakaava, jonka ajanmukaisuutta nyt arvioidaan. Nyt…

  • PETRA MIESSMER JA TIMO HUHTA: Petikon virkistysaluetta tulee kehittää retkeilykäyttöön

    Vantaalla on naapurikuntiinsa nähden suhteellisen vähän retkeilyyn suunnattuja virkistysalueita. Idässä palvelee Kuusijärvi ja Sipoonkorven kansallispuisto, mutta Länsi-Vantaalta on helpompi suunnata Vihdintietä Luukkaalle tai muualle Nuuksion metsiin. Matkan varrella sijaitsee kuitenkin myös Petikon luonto- ja virkistysalue, jonka retkeilypotentiaalia on hyödynnetty hämmästyttävän vähän. Petikon virkistysalue ei ole varsinaisesti tunnettu retkeilykohteena, vaikka alueen laaja polku- ja reittiverkosto loisivat…

  • TIMO HUHTA: Kerrosneliöt ja eurot ohjaavat liikaa kaupunkisuunnittelua

    Mikäli on seurannut Vantaan kaupunkikehitystä kerrostalolähiöissä, on voinut havaita lähimetsien, puistojen ja viherrakenteiden väistyvän pala kerrallaan tiivistyvän kaupunkirakenteen tieltä. Korkeat betonitalot ovat muovanneet aiemmin tuttua maisemaa ja matka lähiluontoon on pidentynyt. Viime aikoina on saatu myös lukea, miten kerrostaloja on ryhdytty kaavoittamaan pientaloaluiden keskelle. Uusien kerrostalojen huoneistotyyppijakauma noudattaa nykypäivänä lähes aina samaa kaavaa. Yksiöiden osuus…

  • TIMO HUHTA: Miksi kaupunki myy pientalotontteja edullisemmin gryndereille kuin omakotirakentajille?

    Vantaa ei ole viime vuosina pystynyt vastaamaan pientalotonttien kasvaneeseen kysyntään, joten omakotirakentajat ovat joutuneet suuntaamaan katseensa naapurikuntiin. Asian korjaamiseksi on nyt päätetty ryhtyä toimiin lisäämällä pientalotonttien kaavoitusta ja nostamalla kaupungin pientalotonttien luovutustavoitteita. Pelkät tavoitteet eivät kuitenkaan takaa toimivaa pientalotuotantoa. Tällä hetkellä liian moni pientalotontti päätyy omakotirakentajien sijaan gryndereiden käsiin. Grynderit rakentavat tontille talon ja pyrkivät…